Eliberare somato-emoțională

Un grup de cercetatori francezi, integrand medicina traditionala chineza si embriologia in osteopatia blanda craniana, au studiat legaturile intre oasele si suturile craniene, diafragmele si fasciile corpului. 

S-a observat de asemenea, că mecanismul respirator primar al unui organ sau al unui os al craniului poate fi blocat sau „înghețat” din cauza unui șoc emoțional.

În 1995 s-au sistematizat aceste zone înghețate și s-a creat teoria numită somatopatie. Această formă de osteopatie craniană direcționează sesiunea către dimensiunea psiho-emoțională și transgenerațională.

Un os al craniului, o sutură craniană sau un organ poate fi înghețat-blocat în mișcare din cauza unei emoții dureroase. De exemplu, un os parietal indică o problemă de abandon, osul temporal stâng indică o problemă de legătură cu mama, osul occipital indică o problemă de respingere, osul maxilar o suferință de abuz, sutura lambdoidă dezvăluie o suferință de trădare.

Astfel o sesiune de terapie manuală craniosacrala depășește manipularea fizica și merge spre a elibera emoțiile care pot deforma structura corpului.

Mecanismul respirator primar al oaselor craniului și al suturilor craniului evocă traume suferite  de persoana în cauză sau de unul dintre părinții săi.

Mecanismul respirator primar al organelor evocă probleme din istoria familiei moștenite de la  bunici sau străbunici. Adesea o problemă moștenită trece de la un bunic la unul dintre nepoții săi.

La acest modul, prin atingere blanda patrundem in tainele traumelor inchise in tesuturi, oase sau mostenite de la stramosi si facilitam eliberarea lor, lucru care duce la corectarea posturii si functionarii corpului si organelor. 

Trainer: Kiss Gizella: trainer de tehnici holistice, complementare, facilitator Biodinamica Craniosacrala Integrată,

Formator-Evaluator certificat de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse, Consiliul National de Formare Profesionala, Consilier in dezvoltare personala, Facilitator Access Consciousness/Bars și procese de corp

Informatii, inscrierile se fac prin mail sau telefon.

Contact: tel: 0721-760230, e-mail:kissgizellakiss@yahoo.com

gizellakiss.com

Trainingul este mai mult practic, 70 % din timp se lucreaza practic.

Participanții vor primi materialul scris aferent in limba romana si diploma de participare. Participarea la curs nu necesită pregatire anterioară, dar ea este binevenită.

Latest comments

15.08 | 12:09

Sunt Ecaterina Stefan si doresc sa particip la acest curs

31.07 | 06:05

Buna ziua, sunt Stela Tulpan si doresc sa particip la acest curs, multumesc

28.07 | 15:29

Bună ziua, sunt Angelica Irimescu și vreau să particip la acest curs. Mulțumesc.

17.06 | 10:40

Bună ziua , Dores și eu sa particip la acest curs . Mulțumesc

Share this page

unsplash