Biodinamica Craniosacrala holistica, istoric

Pentru a elimina problemele articulare se folosesc tehnici manipulative din cele mai vechi timpuri. Acum sute de ani existau manipulatori de oase care călătoreau prin sate pentru a-și oferi serviciile. Cele mai populare metode manipulative au devenit cele folosite în China, Japonia sau în America.  Andrew Taylor Still la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost inspirat de ei pentru a-și crea tehnica pe care a numit-o Osteopatie. Viziunea sa asupra osteopatiei era definită de trei reguli:

- structura guvernează funcția, poziția oaselor influențează fiziologia corpului.

- funcția guvernează structura, un organ deficient poate afecta mobilitatea unor vertebre.

- corpul se poate vindeca singur, un concept inovator care nu a fost acceptat de alți medici în acel moment.

Este important să știm că Andrew Taylor Still a crezut în existența unei energii vitale, în unitate, în ceva care conține totul. Practicanții instruiți de Still au folosit tehnici manipulative foarte blânde pentru ca oasele să revină la poziția lor corectă.

Osteopatia a devenit o metodă de succes și școlile se deschideu pe rand în Statele Unite. Unii osteopați au mers în Anglia pentru a răspândi această metodă, iar terapeuții din întreaga Europă mergeau în America pentru a se antrena.  Osteopatia cunoscută și practicată sub diferite denumiri ca Osteopatie, chiropractică, Yumeiho, Terpaia Craniosacrală, Biodinamica Craniosacrală Integrată, Osteopatia energetică și holistică, sunt foarte populare și în Europa de azi. Există o sumedenie de școli, fundații, asociații care

Osteopatia, organele, oasele

Este interesant de remarcat faptul că actualele școli de osteopatie clasică spun că corpul și emoțiile noastre sunt distincte. Dimensiunea emoțională și simbolică a corpului nu este luată în considerare, deoarece conform acestor școli, ele nu influențează structura corpului.

În 1960 un medic francez, André Brunel s-a deplasat în Anglia pentru a se antrena în osteopatie. Mai târziu a creat prima școală de osteopatie franceză. În 1980 l-a întâlnit pe un fizioterapeut foarte talentat, pe Maurice Poyet. Ambii pasionați de mecanismul energetic chinezesc și de mecanismul respirator primar s-au alăturat unui grup de medici și fizicieni pentru a crea o nouă metodă osteopatică numită osteopatie informațională. Pe baza mecanismului respirator primar, acest grup de cercetatori au demonstrat că mecanismul respirator primar al corpului este organizat prin intermediul a 8 rețele distincte.

De exemplu, rețeaua osului temporal este legată de mecanismul respirator primar al osului temporal, vertebrele C6, D7, L3, S2, mandibula, clavicula, ulna, osul pubian, rotula, navicularul, talusul și de organe: rinichii și vezica urinară.

La fel apar și alte descoperiri în modul de echilibrare a corpului prin metode craniosacrale.

Sacrul este văzut ca o tastatură cu diferite puncte de intrare, iar craniul este văzut ca un ecran pentru a verifica dacă corpul a integrat aceste informații sau nu.

Interesantă analogie este, această metodă sa născut în același timp cu primele computere de acasă.

Embriologia explică în detalii importanța osului sacru. Acest os este prima membrană embrionară a corpului care se crează la un făt.

Corpul, osteopatia blandă, emoțiile, traumele personale și transgeneraționale

S-a observat de asemenea, că mecanismul respirator primar al unui organ sau al unui os al craniului poate fi blocat sau „înghețat” din cauza unui șoc emoțional.

În 1995 s-au sistematizat aceste zone înghețate și s-a creat teoria numită somatopatie. Această formă de osteopatie craniană direcționează sesiunea către dimensiunea psiho-emoțională și transgenerațională.

Un os al craniului, o sutură craniană sau un organ poate fi înghețat-blocat în mișcare din cauza unei emoții dureroase. De exemplu, un os parietal indică o problemă de abandon, osul temporal stâng indică o problemă de legătură cu mama, osul occipital indică o problemă de respingere, osul maxilar o suferință de abuz, sutura lambdoidă dezvăluie o suferință de trădare.

Astfel o sesiune de terapie manuală craniosacrala depășește manipularea fizica și merge spre a elibera emoțiile care pot deforma structura corpului.

Mecanismul respirator primar al oaselor craniului și al suturilor craniului evocă traume suferite  de persoana în cauză sau de unul dintre părinții săi.

Mecanismul respirator primar al organelor evocă probleme din istoria familiei moștenite de la  bunici sau străbunici. Adesea o problemă moștenită trece de la un bunic la unul dintre nepoții săi.

Biodinamica Craniosacrala energetica și facilitare la distanță

În anul 2000, un osteopat francez a descoperit o mișcare similară mecanismului respirator primar care poate fi resimțită în toate formele de viață, minerale, vegetale sau animale. El numește această mișcare Mișcarea vieții.

Apoi și-a dat seama că mișcarea vieții poate fi simțită la distanță în corpul pacientului și că rezultatele obținute de la distanță au fost mai bune și mai profunde decât cele obținute în contact cu corpul persoanei.

De-a lungul anilor s-a dezvoltat o metodă, o osteopatie blândă, numită biodinamica craniosacrală care fără manipulare, doar prin prezență, atingere, atenție și permitere facilitează detensionarea și repoziționarea oaselor, articulațiilor, eliberarea somato-emoțională personală sau transgenerațională.

În practica avansată ne conectăm practic la o articulație, la anumite părți ale corpului, degetele noastre dintr-o mână vor fi pe un os anume, degetele noastre de la cealaltă mână vor reprezenta un alt os, astfel putem vedea dacă se simte între ele o mișcare armonioasă sau nu. Dacă o articulație nu prezintă această formă armonioasă, înseamnă că oasele nu sunt în poziție potrivită. Munca de armonizare se realizează prin acordarea atenției noastre depline asupra acestei articulații. Se poate percepe cum oasele își părăsesc pozițiile traumatice până când își recapătă treptat mișcarea armonioasă de viață. Structura este ajustată într-un mod energetic.

Viziunea energetică craniosacrală este definită prin mai multe puncte:

- practicantul lucrează cu energia universală. Această energie conține totul, are o conștiință care este Iubirea.

- fiecare os, ligament și organ are o conștiință specifică. Putem comunica cu ei, le putem simți și elibera

- un practicant servește ca mediator-facilitator între Energia Universală și conștiința oaselor sau organelor. Rolul său este de a observa părțile corpului până când ele revine la mișcarea inițială, metodă care respectă istoria și integritatea osoasă.

- energia Universală este Una și se manifestă printr-o polaritate. Când sunt în armonie, aceste două polarități aduc sănătate pe măsură ce energia circulă.

- Energia universală acționează dincolo de spațiu. Un terapeut cu experiență poate lucra de la distanțe foarte mari cu un client. Distanța practice nu mai există.

- Energia universală acționează dincolo de timp. Este posibil ca energia universală să se întoarcă în timp pentru a elibera originea unei probleme traumatice. În timp ce osteopatia convențională restabilește doar unele adaptări posturale, prin această abordare holistică se pot elibera profund un număr mare de straturi adaptive și lezionale.

- permite scanarea oricărei părți a corpului cu o mare precizie. Este foarte ușor să înveți să faci acest lucru.

- Este posibil să se armonizeze articulațiile, să se elibereze torsiuni intraosoase și intrinseci.

- Permite eliberarea emoțiilor și amintirilor ancestrale care sunt cauza deformării din oase sau organe.

Folosind energia universală, câmpul de aplicare al conștiinței noastre este nelimitat.

Astăzi Bodinamica Craniosacrală Integrată a devenito metodă care revoluționează osteopatia. Acesta integrează numeroase practici spirituale ca meditația și eliberări emoționale cu cele mai moderne descoperiri ale științe și fizicii cuantice.

Interesant este că această formă de abordare a osteopatiei a fost descoperită în același timp cu internetul.

Învățarea acestei metode este simplă și deschisă tuturor.

Procesul de armonizare este asemănător pentru toate părțile corpului, ceea ce simplifică foarte mult învățarea și însușirea acestuia. Pentru detalii vă rog să accesați paginile cu evenimente și cursuri de Biodinamică Craniosacrală Integrată.

Module si cursuri

Despre cursurile Biodinamica Craniosacrala Integrate Facilitate de Gizella Kiss
Detalii poti citi pe pagina gizellakiss.com la sectiunea craniosacrala. kissgizellakiss@yahoo.com, 0721760230 Pe Facebook: grupul Accesarea Constiintei, canalul Youtoube: Gizella Kiss


MODULUL I bază (2 zile): notiuni de bază, tehnici de aplicare pe corp, corectarea posturii, coloana vertebrala - Noţiuni introductive, bazele Biodinamicii craniosacrale, sistemului respirator primar, lichidele corpului, ritmul si rolul lor, palparea acestora, dezvoltarea abilităților, detensionarea corpului, coloanei vertebrale, diafragmelor,corectare posturii corpului.

- MODULUL II avansat (2 zile): Intinerire faciala -reechilibrarea cutiei craniene, detensionarea oaselor si musculaturii faciale , craniene, dezvoltarea aptitudinilor pentru comunicare mai subtilă, eliberarea blocajelor emoționale. Este curs de 2 zile

- Modul Intrabucal Este vorba de echilibrarea structurilor intrabucale si lucrul cu dintii, corectarea muscaturii, articulatiei temporo mandibulare. Fiecarei dinte ii corespunde un organ. Cum putem facilita cresterea normala a dintilor, articulatia corecta si eliberarea tensiunilor din corp prin lucru intrabucal si pe dantura. Ajungem in locul cel mai profund, pe oasele intracraniene. Este curs de o zi la care pot participa persoanele care a parcurs primele doua module.

- Biodinamica craniosacrala viscerala -Este un modul avansat de manipulare si resetare viscerala cu tehnici pentru detensionare organelor interne. Este curs de o zi la care pot participa persoanele care a parcurs primele doua module.

- Retele craniosacrale Bazandu ne pe embriologie, lucram pe legaturile secrete dintre oase cutiei craniene, ale labei picioarelor si scheletul osos. Este un modul avansat la care se invata cum se corecteaza postura corpului lucrand doar pe cap. Este curs de doua zile la care pot participa persoanele care a parcurs primele doua module.

- Eliberare somato-emoțională -La acest modul, prin atingere blanda patrundem in tainele traumelor inchise in tesuturi, oase sau mostenite de la stramosi si facilitam eliberarea lor, lucru care duce la corectarea posturii si functionarii corpului si organelor.

- *Descatusare totala- Atingerea Infinitului* este o tehnica holistica efectuata prin atingere blanda, enorm de profundă care îmbină relaxarea și detensionarea miofascială, terapia craniosacrală, deblocarea meridianelor energetice, lucrul cu bioenergia și eliberarea somato-emoțională. Este curs de doua zile la care pot participa persoanele care a parcurs primele doua module.

- protocolul pentru sistemul cardiovascular, curs de 1 zi

- Autoterapie biodinamica craniosacrala Workshop life sau online de grup. Poate fi de doua zile life sau serial format din cate 10 sesiuni, cate una pe saptamană. Se invata exercitii simple pentru corectarea posturii, reglarea respiratie, detensionarea articulatiilor, deplasarilor vertebrale si resetarea corpului,

- Revelatii Este un workshop de 2-3 zile pentru practicieni de biodinamica craniosacrala cu scopul de dezvoltare ale aptitudinilor si cunostintelor.

Comments

Gabriela

27.03.2021 15:37

Buna dna Gisella chiar interesant subiectul si as fi interesata sa aflu mai multe .

Latest comments

15.08 | 12:09

Sunt Ecaterina Stefan si doresc sa particip la acest curs

31.07 | 06:05

Buna ziua, sunt Stela Tulpan si doresc sa particip la acest curs, multumesc

28.07 | 15:29

Bună ziua, sunt Angelica Irimescu și vreau să particip la acest curs. Mulțumesc.

17.06 | 10:40

Bună ziua , Dores și eu sa particip la acest curs . Mulțumesc

Share this page

unsplash